Visie

In een markt waar de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en de groei van online data-opslag alleen maar toeneemt, zijn professionele datacenters in de hedendaagse digitale markt niet meer weg te denken. Niet alleen internet gerichte bedrijven, maar ook het MKB en de grotere organisaties expanderen hun serverpark naar datacenters. De redenen hiervoor zijn: veiligheid, schaalvoordeel, beschikbaarheidgaranties en snelheid van verbindingen.

Vanwege deze ontwikkelingen zijn wij gestart met Greenhouse Datacenters. Wij bieden duurzame en milieuverantwoordelijke carrier neutrale datacenterdiensten aan. Want met een wereldwijd datacenter energieverbruik van 1.3% van het totale energienetwerk is het noodzakelijk het energieverbruik van datacenters daar waar mogelijk te reduceren.

Om het energieverbruik van het datacenter te reduceren maken wij gebruik van de modernste technieken. Wanneer de huidige standaard van datacenters wordt vergeleken met oudere datacenters zien wij al grote verschillen. Op het gebied van Cold Corridors, Fresh-air koeling, adiabatische koeling en energiezuinige UPS systemen is al veel vooruitgang geboekt met het terugdringen van het energieverbruik. Deze technieken worden allemaal toegepast bij Greenhouse Datacenters maar we gaan uiteindelijk ook net een stap verder.

De techniek van de Fresh-Air koelmethode hebben wij verder uitgebreid met het koelen op natuurwater. Op basis van een vloertemperatuur van 26 graden kunnen wij 95% van de tijd van het jaar rechtstreeks koelen op buitenlucht. Wanneer het buiten warmer wordt, schakelen wij over op ons back-up systeem en koelen wij het datacenter met natuurwater.

Daarnaast maakt Greenhouse Datacenters 2 gebruik van adiabiatische koeling. De adiabatische koeltechniek gaat uit van een gesloten binnenluchtcircuit en buitenluchtcircuit welke is gescheiden d.m.v. een warmtewisselaar. Mocht de buitentemperatuur toenemen, zal er water worden verneveld op de warmtewisselaar waardoor de warmtewisselaar extra wordt afgekoeld en daardoor ook de binnenlucht.

Door bovenstaande technieken maken wij geen gebruik van milieu-onvriendelijke koelingsmiddelen en beperken wij het energieverbruik van onze koelinstallaties.

In onze promofilm kunt u zien hoe Greenhouse Datacenters is opgebouwd.

Promofilm Greenhouse Datacenters
  • GH rack
  • UPS units
  • Racks
  • Tourniquet