Datacenter 2 Naaldwijk

Logo

Het tweede datacenter van Greenhouse Datacenters is ook gesitueerd in Naaldwijk. Deze centrale plaats in de regio Westland (regio Rotterdam/Den Haag) staat bekend om zijn vele grote, maar vooral agrarische, ondernemingen. Het doel van het datacenter in Naaldwijk is hoogwaardige colocatie diensten aanbieden op TIER 3 niveau tegen concurrerende tarieven.

De totale vloeroppervlakte van ons 2e datacanter is 3500m2 met een totale capaciteit van 1200 serverkasten.

De bouw van het tweede datacenter is in oktober 2017 gestart en is in juni 2018 afgerond.

Energie

ups

Het tweede datacenter in Naaldwijk is aangesloten op het energienetwerk van Westland Infra. Dit netwerk is aangelegd in een ring waardoor er via 2 gescheiden paden elektriciteit wordt gevoed aan het datacenter. De totale capaciteit van de stroomvoorziening die binnen wordt gebracht op de hoofdverdeler bedraagt 6.4 mW. Uiteraard wordt ook Greenhouse Datacenters 2 gevoed met groene energie.

Het datacenter wordt gevoed door 2 transformatorstations voor redundantie. Ieder transformatorstation is aangesloten op een eigen hoofdverdeelruimte. Iedere hoofdverdeelruimte heeft zijn eigen UPS systemen en seperate batterijruimtes. De A en B feed zijn dus compleet gescheiden van elkaar. Beide feeds zijn ingericht in een no-break opstelling, wat inhoudt dat zij beide gebruik maken van gescheiden UPS systemen in combinatie met noodaggregaten in een N+1 opstelling.

Bij uitval van het vaste net kunnen de UPS systemen het datacenter bij een volledig belasting voor ~10 minuten voorzien van stroom. In de tussenliggende periode starten automatisch de noodaggregaten die het datacenter voor een periode van 96 uren kunnen voorzien van stroom. Met toeleveranciers zijn duidelijke afspraken gemaakt voor het tijdig aanleveren van extra diesel om een eventuele storingen voor een langere periode op te vangen.

De stroominfrastructuur richting de serverkasten wordt gefaciliteerd d.m.v. het Busbar systeem waarin de stroom afgezekerd wordt op 16 of 32 ampère.

Koeling

cooling

Greenhouse Datacenters 2 biedt groene colocatiediensten en realiseert dit groene karakter met name vanwege de gebruikte koeltechnieken. Het tweede datacenter van Greenhouse Datacenters maakt gebruik van adiabatische koelmachines en daardoor wordt het energieverbruik van het datacenter flink teruggebracht en daarmee dus ook de CO2-uitstoot. De adiabatische koeltechniek gaat uit van een gesloten binnenluchtcircuit en buitenluchtcircuit welke is gescheiden d.m.v. een warmtewisselaar. Mocht de buitentemperatuur toenemen, zal er water worden verneveld op de warmtewisselaar waardoor de warmtewisselaar extra wordt afgekoeld en daardoor ook de binnenlucht. Naast de besparing op energiekosten maken wij bij Greenhouse Datacenters in onze installaties dus geen gebruik van milieu-onvriendelijke en gevaarlijke koelmiddelen.

Uitgaande van een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius op de datavloer, verwachten wij 95% van het jaar te kunnen koelen op basis van het enkel koelen met lucht. De overige 5% wordt ingevuld door het vernevelen van water.

  • 100% milieuverantwoordelijke koeling
  • Geen gebruik van schadelijke gassen
  • Constante monitoring van klimaat in de zaal
  • Redundant

Connectiviteit

Greenhouse Datacenters is aangesloten op meerdere glasvezelinfrastructuren van verschillende aanbieders. Over deze glasvezelinfrastructuur leveren verschillende partners internetconnectiviteit. Daarnaast zijn verschillende VARs aanwezig die u kunnen voorzien van rackspace bij een kleine afname of bij ontbreking van een eigen netwerk.

Bekijk het overzicht van carriers

Uw server ook in 1 van onze datacenters?

Neem contact met ons op!