Datacenter 1 Naaldwijk

Logo

Het eerste datacenter van Greenhouse Datacenters is gesitueerd in Naaldwijk. Deze centrale plaats in de regio Westland (regio Rotterdam/Den Haag) staat bekend om zijn vele grote, maar vooral agrarische, ondernemingen. Het doel van het datacenter in Naaldwijk is hoogwaardige colocatie diensten aanbieden op TIER 3 niveau tegen concurrerende tarieven.

De totale white space vloeroppervlakte van de locatie in Naaldwijk is 1000m2 met een totale capaciteit van 432 serverkasten.

De bouw van het datacenter in Naaldwijk is gestart in augustus 2012 en is in maart 2013 afgerond.

Energie

ups

Het datacenter in Naaldwijk is aangesloten op het energienetwerk van Westland Infra. Dit netwerk is aangelegd in een ring waardoor er via 2 gescheiden paden elektriciteit wordt gevoed aan het datacenter. De totale capaciteit van de stroomvoorziening die binnen wordt gebracht op de hoofdverdeler bedraagt 2 mW. Uiteraard wordt Greenhouse Datacenters gevoed met groene energie.

De interne infrastructuur vanaf de hoofdverdeler is gerealiseerd via 2 gescheiden stroom circuits, de zogenaamde A en B feed. Beide feeds zijn ingericht in een no-break opstelling, wat inhoudt dat zij beide gebruik maken van gescheiden UPS systemen in combinatie met noodaggregaten in een N+1 opstelling.

Bij uitval van het vaste net kunnen de UPS systemen het datacenter bij een volledige belasting voor ~10 minuten voorzien van stroom. In de tussenliggende periode starten automatisch de noodaggregaten die het datacenter voor een periode van 96 uren kunnen voorzien van stroom. Met toeleveranciers zijn duidelijke afspraken gemaakt voor het tijdig aanleveren van extra diesel om een eventuele storingen voor een langere periode op te vangen.

De stroominfrastructuur richting de serverkasten wordt gefaciliteerd d.m.v. het Busbar systeem waarin de stroom afgezekerd wordt op 16 of 32 ampère.

Koeling

cooling

Greenhouse biedt groene colocatiediensten en realiseert dit groene karakter met name vanwege de gebruikte koeltechnieken. Door te koelen op basis van de Fresh-Air techniek met cold corridors wordt het energieverbruik van het datacenter flink teruggebracht en daarmee dus ook de CO2-uitstoot. Wanneer de buitentemperatuur het toelaat wordt er gekoeld met koude lucht van buiten. Deze koude lucht wordt onder de datavloer aangeleverd in de cold corridor. Na de servers gekoeld te hebben, wordt de warme lucht afgezogen en eventueel gebruikt om de koude lucht te verwarmen. Dit kan nodig zijn wanneer de buitentemperatuur te laag ligt om direct binnengebracht te worden op de datavloer. In het geval dat de buitentemperatuur te hoog ligt, schakelen wij over op ons back-up systeem voor koeling. De opgewarmde lucht op de datavloer wordt dan gekoeld door middel van een warmtewisselaarinstallatie die wordt gekoeld door het oppompen van koel natuurwater. Het natuurwater bevindt zich in een gesloten systeem en wordt direct na het passeren van de warmtewisselaar terug gepompt in de bron. Naast de besparing op energiekosten maken wij bij Greenhouse Datacenters in onze installaties dus geen gebruik van milieu-onvriendelijke en gevaarlijke koelmiddelen.

Uitgaande van een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius op de datavloer, verwachten wij 95% van het jaar te kunnen koelen op basis van het Fresh-Air principe. De overige 5% wordt ingevuld door ons back-up systeem op basis van natuurwater.

  • 100% milieuverantwoordelijke koeling
  • Geen gebruik van schadelijke gassen
  • Constante monitoring van klimaat in de zaal
  • Redundant

Connectiviteit

Greenhouse Datacenters is aangesloten op meerdere glasvezelinfrastructuren van verschillende aanbieders. Over deze glasvezelinfrastructuur leveren verschillende partners internetconnectiviteit. Daarnaast zijn verschillende VARs aanwezig die u kunnen voorzien van rackspace bij een kleine afname of bij ontbreking van een eigen netwerk.

Bekijk het overzicht van carriers

Technische video

Uw server ook in 1 van onze datacenters?

Neem contact met ons op!